Waterschade | 24/7 Spoedservice

24/7 Dienstverlening voor de schoonmaak na waterschade – Landelijke dekking

Waterschade | 24/7 Spoedservice

Natte Kater | 10+ Jaar Ervaring | 085 060 8857

Waterschade of wateroverlast door een gesprongen leiding, lekkage, overstroming, of zware regenval? Geen paniek! Natte Kater staat 24/7 paraat om snel in te grijpen bij waterschade door geheel Nederland. Wij ontzorgen u compleet van A tot Z, zonder al te veel extra overlast en zijn inzetbaar in woningen, winkels, kantoren, bedrijfspanden en allerlei andere locaties.

Na aankomst op locatie inspecteren onze schoonmaaktechnici de situatie, en stellen dan rap een plan van aanpak op om de schade zoveel mogelijk te beperken. Vaak houdt dit in dat het water wordt weggepompt, meubels en andere spullen worden verplaatst, en het risico op gevolgschade zoveel mogelijk wordt beperkt.

Snel handelen bij waterschade is een must

Wanneer er niet adequaat gehandeld wordt kan waterschade tot veel meer leiden dan natte tapijten en bollende vloeren. Veelvoorkomende problemen zijn bijvoorbeeld problemen met de luchtkwaliteit binnenshuis, en de groei van schimmel en meeldauw dat zich rap ontwikkelt en een onaangename geur achterlaat die in vloeren, muren en plafonds trekt. Uiteraard kan dit ook tot allerlei bijkomende gezondheidsklachten leiden.

Een ander probleem is schade aan de structuur en fundering van een gebouw. Wanneer water lange tijd in een ruimte ligt, zal dit geabsorbeerd worden door de vloeren, muren en plafonds. Dit kan dan weer weer tot allerlei bouwtechnische problemen leiden.

Daarnaast is er ook nog het risico op schade aan bezittingen en dure apparatuur, welke vaak in de duizenden, zo niet honderdduizenden euro’s kan oplopen als deze vervangen moeten worden.

Om waterschade zoveel mogelijk te minimaliseren is het essentieel dat 1) er zo snel mogelijk wordt gehandeld, en 2) het binnenklimaat onder controle wordt gebracht.

Kom snel in actie en bel een professional

Bij waterschade is de gouden regel dat er snel gehandeld moet worden. De schade die resulteert door water en overstromingen zal alleen maar erger worden als er niet direct iets aan gedaan wordt. Hoe langer het water binnenstroomt of de omgeving nat blijft, hoe groter de kans op schade en hoe hoger de kosten om alles te herstellen.

Bij waterschade opdrachten wordt er gewoonlijk een team van professionals naar de locatie gestuurd om een inspectie uit te voeren en de omvang van de schade te meten. Vaak wordt er hierbij ook samengewerkt met een contactpersoon voor de verzekering, die de klant het gehele proces bijstaat om de kosten gedekt te krijgen door de verzekering.

Binnenklimaat onder controle krijgen

Naast het snelle handelen om de directe schade te beperken, is het bij waterschade ook essentieel om de volgende drie factoren van het binnenklimaat snel onder controle te krijgen: 1) de relatieve luchtvochtigheid, 2) de temperatuur en 3) de lucht circulatie.

Snel en effectief handelen zal over het algemeen de schade aan het getroffen gebied sterk beperken. De meest effectieve manier om het binnenklimaat in een vochtige omgeving onder controle te krijgen, is door de inzet van professionele vochtbestrijdingsapparatuur voor calamiteiten welke gewoonlijk bestaat uit een combinatie van bouwdrogers en air-blowers. Hierdoor kan de luchtvochtigheid snel dalen waardoor vloeren, plafonds, muren, stucwerk en materialen snel opdrogen.

Indien men er op tijd bij is, dan kan dit vaak dure reparaties besparen omdat muren, tapijten, vloerbedekking, hardhouten vloeren etc. niet meer verwijderd hoeven te worden. Daarnaast voorkom je onaangename geuren en de groei van schimmel en meeldauw.

Afhankelijk van de omvang van de schade, zal er een gepaste droogoplossing toegepast moeten worden. Zeer grote industriële bouwdrogers kunnen bijvoorbeeld een ontvochtigingscapaciteit van wel 3000 liter per dag hebben, bij kleinere modellen die binnenhuis worden gebruikt is dit vaak 50 tot 150 liter per dag.

Bij waterschade heeft men vaak geen idee hoe snel beton of hout wordt aangetast, en hoeveel vocht deze opnemen in een kort tijdsbestek. Om het water er weer uit te krijgen zal de ruimte gevuld moeten worden met zeer droge lucht, hierdoor ‘migreert’ het geabsorbeerde water naar buiten toe en verdampt vervolgens door de droge lucht. Wanneer de lucht in de ruimte vol raakt met waterdamp, wordt dit verdreven. Dit proces wordt herhaald met meer droge lucht en gaat zo door tot het droogproces erop zit.

Bij het drogen van ruimtes is het ook belangrijk dat de geplaatste apparaten het juiste formaat hebben. Als de drogers te klein zijn kan dit leiden tot inadequate droging en vochtproblemen op de langere-termijn. Enkel professionele apparaten zijn dan ook geschikt voor het snel en grondig drogen van ruimtes bij waterschade.

Laat ons u helpen

Met spoed onze hulp nodig? Wacht geen moment langer en bel ons via 085 060 8857. Onze schoonmaaktechnici zijn 24/7 inzetbaar en voeren werkzaamheden uit voor families, als woningbouwvereniging en andere partijen. Wij staan klaar om te helpen, wacht dus geen moment langer. Neem vrijblijvend contact met ons op via ons contactformulier, of mail / bel ons direct via info@nattekater.nl of 085 060 8857.