Waterschade kan allerlei vormen en maten aannemen binnenshuis. Echter, niet alle water en waterschade is hetzelfde. Er zijn om specifiek te zijn, drie diverse water categorieën en drie klassen waterschade, elk met zijn eigen set van problemen.

Direct hulp nodig bij waterschade? Bel ons op 085 060 8857 | 24/7 Landelijke dekking

Categorie 1 Water

Als je een calamiteitenbedrijf inschakelt voor overstromingsschade of waterschade, dan is dit het type waterschade dat je wilt hebben. Categorie 1 is schoon water. Het water hoeft niet perfect doorzichtig te zijn, maar vormt geen direct gevaar voor je gezondheid. Dit soort waterschade is het gevolg van een overstromende wasbak, badkuip of gesprongen leiding binnenin de woning.

Categorie 2 Water

Water van de tweede categorie noemen wij ‘grijs afvalwater.’ Grijs afvalwater bevat soms vervuilingen die ziektes kunnen veroorzaken als het afvalwater ingeslikt zou worden. Wie uit de buurt blijft van het afvalwater zou dan ook geen problemen moeten ondervinden. Grijs afvalwater komt vaak vrij als gevolg van schade aan het toilet of de rioolwaterpomp. Wanneer het afvalwater vervuild is met bacteriën of andere elementen, is er net wat extra expertise benodigd om de ruimte veilig schoon te krijgen.

waterschade

Waterschade als gevolg van verstopt toilet.

Categorie 3 Water

Dit type water wordt ook wel ‘zwart afvalwater’ genoemd. Zwart afvalwater is zeer onhygiënisch, het is dan ook niet aan te raden om in de woning te blijven tijdens het schoonmaken. Het water bevat rioolwater en daarmee ook bacteriën waar je goed ziek van kan worden. Zwart afvalwater komt gewoonlijk vrij als er een rioolleiding barst. Soms komt het ook via andere wegen de woning binnen.

Klasse 1 Waterschade

Klasse 1 waterschade is het laagste niveau van schade dat binnenshuis aangericht kan worden. Klasse 1 schades houden in dat de woning een minimale hoeveelheid vocht heeft geabsorbeerd. Dit zijn tamelijk simpele opdrachten en vereisen minimale moeite voor de professionals. Tevens zijn dit de goedkoopste en snelste opdrachten om uit te voeren wanneer het op overstromingsschade of waterschade aankomt.

Klasse 2 Waterschade

Bij klasse 2 waterschades verdampt het water snel. Bij dit soort opdrachten zie je vaak natte tapijten en kussens. Tevens zijn dit soort opdrachten lastig om schoon te krijgen. Verdampend water lijkt ideaal, maar het water dat zich binnenshuis bevindt moet uiteindelijk wel ergens heen; dit betekent dat het water zich aan muren en plafonds gaat vastklampen, met alle mogelijke gevolgen van dien.

LEES OOK: OVERSTROMINGSSCHADE EN WATERSCHADE DIENSTEN

Klasse 3 Waterschade

Klasse 3 waterschade heeft de hoogste verdampingsgraad. Dit type schade kan veroorzaakt worden door een sprinklersysteem of andere watersystemen die in het plafond zitten (dit is vaak een probleem bij commerciële gebouwen of grote particuliere wooncomplexen). Omdat hierbij de verdamping het snelst gaat, zal het water snel worden opgenomen door de muren en plafonds. Bij dit type schade is het aannemelijk dat er gedeeltes van de vloer, gipswerk, beton en andere gebieden vervangen moeten worden.

Het moge duidelijk zijn dat er diverse soorten water zijn en diverse soorten waterschade. Het inschakelen van professionele waterschade experts verzekert je ervan dat de werkzaamheden correct worden uitgevoerd, en dat er geen risico is op ziektes. Waterschade in je woning of bedrijf? Bel dan de Natte Kater. Wij zijn 24/7 inzetbaar en voeren werkzaamheden uit voor families, als woningbouwvereniging en andere partijen. Wij staan klaar om te helpen, wacht dus geen moment langer. Neem vrijblijvend contact met ons op via ons contactformulier, of mail / bel ons direct via info@nattekater.nl of 085 060 8857.

(Like ons op Facebook en deel s.v.p. dit artikel via social media zodat je anderen hiermee kunt helpen.)

Over de Natte Kater

De Natte Kater is onderdeel van de Frisse Kater, opgericht in september 2014, gevestigd te Amsterdam. Doordat wij na verloop van tijd bij de Frisse Kater veel calamiteitenreinigingsopdrachten binnenkregen gerelateerd aan water en stormschade hebben wij besloten ons hier verder in te specialiseren met als gevolg de geboorte van de Natte Kater. De Natte Kater is gespecialiseerd in calamiteitenreiniging bij waterschade en het ontvochtigen / drogen van ruimtes. Wij opereren landelijk en zijn 24/7, 365