Ontvochtigen / Drogen na waterschade

24/7 Dienstverlening voor de schoonmaak na waterschade – Landelijke dekking

Ontvochtigen / Drogen na waterschade

Natte Kater | 10+ Jaar Ervaring | 085 060 8857

Er zijn maar weinig dingen zo frustrerend als water- en vochtschade. Wanneer het aankomt op waterschade en het schoonmaken en drogen hiervan, is het belangrijk om z.s.m. de toestroom van water een halt toe te roepen en met het herstelproces te beginnen. Dit kan flink schelen in de grootte van de schade en de kosten voor het herstellen hiervan.

Natte Kater staat 24 uur per dag, 7 dagen per week paraat om snel in te grijpen bij waterschade. Wij ontzorgen u compleet van A tot Z, zonder al te veel extra overlast en zijn inzetbaar in woningen, winkels, kantoren, bedrijfspanden en allerlei andere locaties.

Hoe ziet het droogproces eruit na waterschade?

Elke situatie is anders, het droogproces zal daarom lichtelijk variëren per locatie. Echter, zullen bijna altijd de onderstaande stappen doorlopen moeten worden voor een succesvol droogproces, of dat nou bij een ondergelopen kelder is of een lek dak.

Water tegenhouden

De eerste stap bij het drogen na een waterschade is om het water dat de ruimte binnentreedt tegen te houden. Als er schoon water via een gesprongen leiding naar binnen loopt, draai dan z.s.m. de hoofdleiding dicht. Deze is vaak te vinden in de ingang van je kruipruimte, meestal bij de voordeur. Als je een riooloverstroming hebt, of grondwater dat naar boven komt, dan zal het wat lastiger zijn om het water tegen te houden en kun je zelf vaak niks doen.

Water verwijderen

Nadat het water is afgesloten zal er vaak een calamiteitendienst ingeschakeld worden zoals de onze. Het eerste waar wij vaak mee beginnen is om zoveel mogelijk van het water, zo snel mogelijk te verwijderen. Wij gebruiken hiervoor diverse apparaten waarmee wij snel, grote hoeveelheden water weg kunnen pompen. De apparaten waar wij gebruikelijk mee werken pompen circa 15.000 liter per uur weg, per apparaat. Op deze manier kunnen we binnen een mum van tijd gehele kelders of andere ruimtes leegpompen.

Spullen verwijderen

Wanneer het meeste water is verwijderd, is het tijd om de ruimte leeg te ruimen. We beginnen altijd met belangrijke documenten, erfstukken, en spullen met emotionele waarde. Daarna gaan we over naar meubels en andere alledaagse voorwerpen. Alle spullen worden schoongeveegd en neergezet op een schone, droge plek. Natte meubels worden neergezet op afdekzeil om apart te drogen. Beschadigde voorwerpen kunnen vaak direct weggegooid worden. Dit kunnen natte kartonnen dozen zijn, maar ook beschadigde gipsplaten of zwaar vervuilde vloerkleden.

Drogen

Nadat al het water is verwijderd, en de spullen uit de ruimte zijn, kan er met het droogproces gestart worden. We gebruiken hier voornamelijk industriële ventilatoren en drogers voor. We bepalen hoe groot de ruimte is, wat de ernst van de schade is, en hoeveel drogers en ventilatoren er benodigd zijn om het benodigde resultaat te bereiken. Gedurende het droogproces geven speciale meters aan wat de voortgang is zodat zowel wij, als de klant kunnen zien hoe het er voorstaat.

Desinfecteren en ontgeuren

Na het compleet drogen van een ruimte na waterschade, is het belangrijk om deze ook te desinfecteren en ontgeuren. Hier hebben wij verschillende technieken voor, variërend van fysieke desinfectie met chemicaliën, tot aan chemische oxidatie waarbij wij te werk gaan op een moleculair niveau. Hoe wij de ruimte desinfecteren en ontgeuren is daarom per opdracht verschillend. We proberen altijd de balans te vinden tussen wat er benodigd is, en wat er mogelijk is.

Hoe lang duurt het droogproces na waterschade?

Gemiddeld neemt het drogen na waterschade ergens tussen de 12 en 72 uur in beslag, afhankelijk van de grootte van de ruimte en hoeveel water er is vrijgekomen. Er zijn enkele belangrijke factoren die van invloed zijn op hoe lang het proces exact zal duren. De voornaamste factor is het formaat van de ruimte. Grotere ruimtes duren vaak langer om te drogen dan kleinere ruimtes.

Hetzelfde geldt voor de hoeveelheid vrijgekomen water. Het drogen van een ruimte die blank stond met 1 centimeter hoog water is anders dan een ruimte die blankstond met 1 meter hoog water.

Ook speelt het type in te zetten apparatuur een grote rol. Het drogen van een kelder met een kleine huis ventilator zal dagen of weken duren. Het inzetten van een industriële ventilator gecombineerd met een industriële droger zal hetzelfde resultaat kunnen bereiken in minder dan 24 uur.

Laat ons u helpen

Met spoed onze hulp nodig? Wacht geen moment langer en bel ons via 085 060 8857. Onze schoonmaaktechnici zijn 24/7 inzetbaar en voeren werkzaamheden uit voor families, als woningbouwvereniging en andere partijen. Wij staan klaar om te helpen, wacht dus geen moment langer. Neem vrijblijvend contact met ons op via ons contactformulier, of mail / bel ons direct via info@nattekater.nl of 085 060 8857.