Fogging om schimmel te verwijderen

Natte Kater | 10+ Jaar Ervaring | 085 060 8857

Het foggen van schimmel, ook bekend als vernevelen, is een methode die wordt gebruikt om ruimtes te behandelen die zijn aangetast door schimmelgroei. Het omvat het gebruik van een gespecialiseerde vernevelingsmachine om een nevel of mist van een antimicrobiële oplossing of biocide in de lucht te verspreiden. De nevel bevat kleine druppeltjes van de oplossing, waardoor gebieden bereikt kunnen worden die moeilijk toegankelijk zijn via traditionele reinigingsmethoden.

Het doel van schimmel foggen is om effectief gebieden te behandelen die zijn aangetast door schimmelgroei en de verspreiding van schimmelsporen en micro-organismen te beheersen. Schimmel foggen helpt schimmelsporen, schimmels en andere micro-organismen in de lucht en op oppervlakken te elimineren. De nevel bevat een antimicrobiële oplossing die is ontworpen om schimmel te bestrijden en de aanwezigheid ervan in het behandelde gebied te verminderen.

Schimmelsporen zijn microscopisch klein en kunnen zich gemakkelijk door een ruimte verspreiden, wat het moeilijk maakt om schimmel volledig te elimineren. Fogging verspreidt de antimicrobiële oplossing als een fijne mist, waardoor deze gebieden kan bereiken die moeilijk toegankelijk zijn met traditionele reinigingsmethoden. Dit helpt de groei van schimmel te remmen en te voorkomen dat het zich verspreidt naar onaangetaste gebieden.

Het foggen van schimmel wordt vaak gebruikt in combinatie met andere methodes, zoals fysiek schoonmaken en drogen. Verneveling kan bijzonder nuttig zijn bij de behandeling van grote of moeilijk bereikbare gebieden, zoals kruipruimtes of zolders.

Welke chemicaliën worden gebruikt tijdens fogging is compleet afhankelijk van de gebruiker. Dit kunnen (zeer) agressieve producten zijn of lichte, biologisch afbreekbare producten.

Fogging om schimmel te verwijderen
Schimmelgroei in kelderruimte.

ULV-vernevelaar

ULV staat voor Ultra-Low Volume. Het is een type vernevelingsmachine die vaak wordt gebruikt voor schimmelverwijdering en ongediertebestrijdingstoepassingen. ULV-vernevelaars zijn ontworpen om een fijne mist of nevel van kleine druppeltjes te genereren, meestal variërend in grootte van 10 tot 50 micron. Deze nevel zorgt voor een betere verspreiding en penetratie in het te behandelen gebied.

Het werkingsprincipe van een ULV-vernevelaar omvat het afbreken van een vloeibare oplossing in kleine druppeltjes door het gebruik van hogedruklucht of door ultrasonische technologie. Deze druppeltjes worden vervolgens uit de vernevelaar als een mist of nevel verdreven.

De nevel wordt gericht op het doelgebied of de ruimte die is aangetast door schimmelgroei. De kleine druppeltjes blijven langere tijd in de lucht zweven, waardoor ze in contact kunnen komen met schimmelsporen en andere microbiële verontreinigingen. De nevel dringt door in poreuze materialen en bereikt gebieden die moeilijk toegankelijk zijn met traditionele reinigingsmethoden.

Wanneer de nevel zich op oppervlakken afzet, komt de antimicrobiële oplossing in de druppeltjes in contact met schimmelsporen en micro-organismen. De oplossing werkt om de schimmel te doden en verdere groei te remmen.

Schimmel verwijderen in badkamer inclusief antischimmelverf.

Vervangt fogging de fysieke schoonmaak

Fogging is een belangrijke techniek in het schimmelverwijderingsproces, maar het is geen vervanging voor fysieke schoonmaak. Hoewel verneveling helpt bij het doden van schimmelsporen en verdere groei remt, pakt het de onderliggende oorzaak van schimmelbesmetting niet aan.

Effectieve schimmelverwijdering omvat het identificeren en elimineren van de vochtbron die schimmelgroei bevordert, evenals het fysiek verwijderen van met schimmel besmette materialen waar mogelijk.

Bronverwijdering is cruciaal omdat als de bron van vocht en schimmelbesmetting niet wordt aangepakt, schimmelgroei waarschijnlijk zal terugkeren, zelfs na verneveling.

Verneveling moet eerder als een aanvullende stap gezien worden en biedt een manier om gebieden te bereiken en te behandelen die moeilijk toegankelijk zijn via conventionele reinigingsmethoden. Het moet namelijk bijna altijd worden ingezet in combinatie met bronverwijdering, fysieke schoonmaak en het aanpakken van vochtproblemen om een grondige en langdurige oplossing te garanderen.

Laat ons helpen

Schimmel- of vochtproblematiek in je woning of bedrijf? Bel dan Natte Kater. Wij zijn 24/7 inzetbaar en voeren werkzaamheden uit voor families, als woningbouwvereniging en andere partijen. Wij staan klaar om te helpen, wacht dus geen moment langer. Neem vrijblijvend contact met ons op via ons contactformulier, of mail / bel ons direct via info@nattekater.nl of 085 060 8857.

(Like ons op Facebook en deel s.v.p. dit artikel via social media zodat je anderen hiermee kunt informeren.)

Over Natte Kater

Natte Kater is onderdeel van Frisse Kater BV, opgericht in september 2014, gevestigd te Amsterdam. Doordat wij na verloop van tijd bij Frisse Kater BV veel calamiteitenreinigingsopdrachten binnenkregen gerelateerd aan water en stormschade hebben wij besloten ons hier verder in te specialiseren met als gevolg de geboorte van Natte Kater. Natte Kater is dé specialist op het gebied van calamiteitenreiniging bij waterschade, ontvochtigen / drogen van ruimtes, en schimmelsanering. Wij opereren landelijk en zijn 24/7, 365 inzetbaar.

T: 085 060 8857 E: info@nattekater.nl